لیست اختراعات طاهره رحيمي


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 5
تاریخ اظهارنامه: 1393/07/09
مالک/مالکان: پژوهشگاه صنعت نفت
تاریخ ثبت: 1393/07/09
خلاصه اختراع:

اختراع حاضر روشي براي سنتز سيليكا آئروژل ارائه مي نمايد كه شامل الف- تهيه هيدروژل كه در آن به محلول آبي آب شيشه، محلول آبي اسيد معدني جهت تنظيم pH و ايجاد سيليسيك اسيد اضافه مي شود. سپس محلول بدست آمده بمدت 10 تا 26 ساعت ترجيحا 10 تا 20 ساعت، ارجحترين 15 تا 18 ساعت در دمايoC80-60 ترجيحا oC75-65 مي ماند (aging) تا ژل تشكيل گردد. بعد از آن ژل بدست آمده، به منظور مستحكم شدن ساختار ژل و خروج يون سديم در آب قرارداده مي شود; ب- تعويض حلال و بهبود خواص سطح بوسيله شستشوي ژل با مخلوط سه حلال هيدروكربني خطي با نقطه جوش پايين تر از 100 درجه سانتيگراد، الكل تك عاملي و حلال سيلانه كلردار و ج- خشك كردن ژل بدست آمده بصورت تك مرحله اي است . سيليكا آئروژل بدست آمده مساحت سطح بالاتر، دانسيته پايينتر و ضريب انتقال حرارت پايين دارد. در مرحله تشكيل وتكميل ژل، شرايط اقامت اعمال شده در اختراع حاضر موجب صرفه جويي در مصرف مواد و ايجاد ساختارمناسب در ژل مي گردد و در نتيجه تأثير به سزايي در به دست آمدن مساحت سطح بالاتر محصول دارد.

تاریخ ثبت: 1397/10/26
خلاصه اختراع:

آلودگي هاي زيست محيطي ناشي از احتراق سوخت هاي فسيلي و پايان پذيري اين منابع و نيز افزايش عوامل بيماري زا، توجه بسياري از دولت ها و محققان را به سمت جايگزيني و استفاده از سوخت هاي پاك در جهت كاهش آلودگي و كارايي بيشتر جلب نموده است. بيوديزل، مدت هاست كه به عنوان يكي از سوخت هاي مطرح، مورد توجه قرار گرفته است. اين سوخت كه استراسيدهاي چرب است از منابع روغني نظير روغن هاي گياهي و يا حيواني و طي فرآيند كاتاليزوري ترانس استريفيكاسيون بر روي اين روغن وچربي ها به دست مي آيد. گياهان دانه روغني نياز آبي بالايي دارند ولي گياه كاملينا در شرايط كم آبي و به صورت ديم نيز كشت مي¬شود. در اين تحقيق روغن مورد استفاده براي توليد بيوديزل با استفاده از روش كلد پرس از دانه گياه كاملينا گرفته شد. نانو كاتاليست MgO/Fe3O4@SiO2 به روش هم رسوبي سنتز گرديد. بيوديزل در شرايط بهينه دماي 70 درجه سانتي گراد، زمان 5 ساعت، نسبت متانول به روغن 18:1 و كاتاليست 3 به دست آمد.

تاریخ ثبت: 1395/10/11
مخترع/مخترعان: طاهره رحيمي
خلاصه اختراع:

اختراع روغن كاملينا درزمينه صنايع غذايي مي‌باشد بدليل ماهيت متفاوت منابع روغني، روش‌هاي روغن‌گيري نيز متفاوت است هدف تمامي روشهاي استخراج روغن كاملينا،جداسازي ليپيدهاي سلولي ياسيال ازسايرسازنده‌هاي سلول شامل پروتئين‌هاي پلي‌ساكاريدها و مولكولهاي كوچك (اسيدهاي آمينه، قندها،...) بوده بنحوي كه ساختاراصلي ليپيدها براي عمليات بعدي بهم نخورد. استخراج بروش سوكسله براي استفاده از دستگاه سوكسله اتوماتيك ابتدا بذركاملينا بمدت 16 ساعت در آون ميگذاريم سپس بوسيله هاون پودر، 2گرم آن را درون كاغذصافي ريخته و داخل انگشتي ميگذاريم حلال مورد نظر درون ليوانك ميريزيم و زمان تنظيم ميكنيم در پايان روغن استخراج شده درون اون قرار ميدهيم تاحلال اضافي آن تبخيرشود. باوجود ميزان بالاي بازيافت كل، استخراج سوكسله بطور بالقوه، داراي عيب مهم تخريب چربي ناشي از استفاده از درجه حرارت بالا در طول مسير استخراج است. چربيهاي خام استخراج شده بااستفاده ازيك سيستم سوكسله درمقايسه باروش ناپيوسته شامل اسيدهاي چرب غيراشباع كمتري مي‌باشد و اين مشاهده به تخريب چربي ناشي از استفاده از درجه حرارت بالا در سراسر فرآيند ارتباط دادند. روشهاي ديگري مانند روشهاي استخراج باحلال آلي، روش فولچ، روش بلاي‌ودير، روش استخراج با دي‌متيل‌اتر(DME)، روش‌كلدپرس هم براي استخراج روغن كاملينا قابل استفاده ميباشد. روغن كاملينا سرشار ازامگا3، ويتامينE وخوش طعم ميباشد.

تاریخ اظهارنامه: 1398/12/06
تاریخ ثبت: 1400/07/14
خلاصه اختراع:

در اين اختراع، در مرحله اول قطعاتي از فولاد ساده كربني سنباده¬زني، چربي¬زدايي و شستشو شده و داخل محلول روان¬ساز غوطه¬ور شده، سه نوع قرص¬ نانوكامپوزيتي مختلف، از تركيب پودر روي با نانوذرات آلومينا (Al2O3)، نانوصفحات اكسيدگرافن (GO) و نانولوله¬كربني (CNT)، با استفاده از آسياب¬كاري، سپس پرس سرد و در انتها سينتر كردن در كوره اتمسفر كنترل تهيه شده است. در مرحله دوم زيرلايه¬هاي فولادي آماده¬سازي شده در مرحله اول در كوره الكتريكي در دماي 110 درجه¬سانتي¬گراد پيش¬گرم شده و همچنين قرص¬هاي نانوكامپوزيتي ساخته شده در دماي 100 درجه¬سانتي¬گراد پيش¬گرم شده است. در مرحله سوم قرص¬هاي نانوكامپوزيتي تهيه شده، پيش-گرم شده، به درون حمام مذاب گالوانيزه گرم آماده شده، افزوده شده و با سرعت ثابت به وسيله هم¬زن مكانيكي هم¬زده شده است. سه نوع حمام مذاب گالوانيزه گرم با تركيب مختلف از سه نوع قرص ساخته شده تهيه شده است. در مرحله آخر پس از ايجاد حمام گالوانيزه گرم نانوكامپوزيتي يكنواخت، زيرلايه¬هاي آماده¬سازي و پيش¬گرم شده به درون حمام¬هاي مذاب با سرعت و زمان ثابت غوطه¬ور شده و در نهايت كوئنچ و خشك شده است. با بررسي نتايج به دست آمده مي¬توان نتيجه گرفت كه با افزودن نانوذرات به حمام مذاب سختي، مقاومت به سايش و مقاومت به خوردگي براي نمونه¬هاي حاوي نانوذرات افزايش يافته است. آساني اجرا و انعطاف¬پذيري فرآيند (قابليت اعمال بر انواع شكل¬ها و اندازه¬هاي قطعات فولاد ساده كربني) از مزاياي روش معرفي شده در اين اختراع است كه در صنايع مصرف¬كننده فولاد قابل استفاده است.

تاریخ اظهارنامه: 1398/12/06
تاریخ ثبت: 1401/02/05
خلاصه اختراع:

اين اختراع در زمينه پوشش¬دهي سطح فولاد و نانوفناوري است كه با تركيب روش¬هاي آبكاري الكتريكي روي، عمليات حرارتي و گالوانيزه گرم روي، لايه¬هاي آلياژي تشكيل شده در گالوانيزه گرم را دستخوش تغيير نموده و منجر به افزايش مقاومت به خوردگي و مقاومت به سايش پوشش هاي گالوانيزه گرم مي گردد. در واقع هدف از اين اختراع، معرفي يك روش ساده و انعطاف¬پذير جهت ساخت پوشش گالوانيزه گرم نانوكامپوزيتي با افزودن لايه نانوكامپوزيتي مياني بر فولاد و در نتيجه كاهش ضخامت لايه آلياژي، كاهش روي مصرفي و افزايش مقاومت به خوردگي و سايش و در نتيجه جلوگيري از فرسودگي و تخريب نمونه¬ها در برابر عوامل مخرب محيطي است كه از اين طريق سبب حفظ عملكرد و افزايش طول عمر قطعه شود. بدين منظور، در مرحله اول قطعاتي از فولاد ساده كربني سنباده¬زني و شستشو شده و سپس در محلول با غلظت، دما و زمان معين آبكاري الكتريكي شده، شستشو و خشك شده است، در مرحله دوم در كوره عمليات حرارتي در دما و زمان ثابت حرارت داده شده و در مرحله آخر در حمام گالوانيزه گرم روي، پوشش روي نهايي ايجاد شده، كوئنچ و خشك شده است. كم¬ترين ضخامت پوشش روي ايجاد شده بر فولاد در نمونه پوشش گالوانيزه گرم نانوكامپوزيتي با افزودن لايه نانوكامپوزيتي مياني حاوي نانوذرات آلومينا (Al2O3) و نانوصفحات اكسيدگرافن (GO) حاصل شده است. بيش¬ترين مقاومت به سايش و مقاومت به خوردگي براي نمونه¬هاي پوشش گالوانيزه گرم نانوكامپوزيتي با افزودن لايه نانوكامپوزيتي زيرين اكسيدگرافن (GO) به دست آمده است. آساني اجرا و انعطاف¬پذيري فرآيند (قابليت اعمال بر انواع شكل¬ها و اندازه¬هاي قطعات فولادي) از مزاياي روش معرفي شده در اين اختراع است كه در صنايع مصرف¬كننده فولاد (ليست شده در بند "ذكر صريح كاربرد صنعتي اختراع") قابل استفاده است.

موارد یافت شده: 5